Nastavak plodne saradnje Arhiva Jugoslavije i Istraživačke stanice Petnica
U okviru Seminara za istoriju Istraživačke stanice  Petnica održan je Zimski kurs istorije za srednjoškolce, stare polaznike, u periodu od 8 – 12. marta 2019. godine. Tom prilikom nastavljena je plodna decenijska saradnja Arhiva Jugoslavije i Istraživačke stanice Petnica, odnosno njenog Seminara za istoriju.
Kolege iz Petnice su pripremile radionicu sa arhivskom građom fonda AJ-341 (Poslanstvo Kraljevine Jugoslavije u Engleskoj - London). Polaznici seminara, učenici srednjih škola, imali su zadatak da se upoznaju sa arhivskom građom pomenutog fonda i da pripreme prezentacije o iseljeničkoj problematici, antidržavnoj delatnosti jugoslovenskih iseljenika u Velikoj Britaniji, jugoslovenskoj propagandi u Velikoj Britaniji, slici Jugoslavije u britanskoj štampi, prosveti, reparacijama i dugovanjima Kraljevine Jugoslavije prema Velikoj Britaniji i da na kraju iznesu sopstvene stavove.
Polaznicima je, prilikom analize arhivske građe i rada sa njom, svojim sugestijama pomogla arhivista Vidosava Eraković, koja je pratila i ocenila njihov rad.
Novosti
  1. ICA
  2. Ministarstvo kulture Republike Srbije
© Arhiv Jugoslavije 2008 | designed & produced by MASSVision, powered by cMASS