Наставак плодне сарадње Архива Југославије и Истраживачке станице Петница
У оквиру Семинара за историју Истраживачке станице  Петница одржан је Зимски курс историје за средњошколце, старе полазнике, у периоду од 8 – 12. марта 2019. године. Том приликом настављена је плодна деценијска сарадња Архива Југославије и Истраживачке станице Петница, односно њеног Семинара за историју.
Колеге из Петнице су припремиле радионицу са архивском грађом фонда АЈ-341 (Посланство Краљевине Југославије у Енглеској - Лондон). Полазници семинара, ученици средњих школа, имали су задатак да се упознају са архивском грађом поменутог фонда и да припреме презентације о исељеничкој проблематици, антидржавној делатности југословенских исељеника у Великој Британији, југословенској пропаганди у Великој Британији, слици Југославије у британској штампи, просвети, репарацијама и дуговањима Краљевине Југославије према Великој Британији и да на крају изнесу сопствене ставове.
Полазницима је, приликом анализе архивске грађе и рада са њом, својим сугестијама помогла архивиста Видосава Ераковић, која је пратила и оценила њихов рад.
Новости
  1. ICA
  2. Министарство културе Републике Србије
© Архив Југославије 2008 | designed & produced by MASSVision, powered by cMASS