Детаљи фонда
Број фонда: 556 Назив фонда: KOMITET ZA ELEKTROPRIVREDU VLADE FNRJ Ствараоци архивске грађе: Ministarstvo elektroprivrede Vlade FNRJ, Komitet za elektroprivredu Vlade FNRJ. Граничне године фонда: 1950. Граничне године грађе: 1948-1950. Историјат творца фонда: Istovremeno sa ukidanjem Ministarstva elektroprivrede Vlade FNRJ, 8. februara 1950. godine „formiran je Komitet za elektroprivredu Vlade FNRJ, koji je rukovodio poslovima opštedržavnog značaja u oblasti elektroprivrede i za kordiniranje rada republičkih organa nadležnih za poslove elektroprivrede. Upravljenje nad preduzećima za proizvodnju elektroenergije preneto je na organe republičkih vlada. Ukinute su republičke generalne direkcije za elektroprivredu i umesto njih formirana ministarstva  elektroprivrede narodnih republika. Komitet za elektroprivredu preuzeo je državna privredna preduzeća koja su bila pod neposrednim administrativno-operativnim rukovodstvom Ministarstva elektroprivrede.
Komitet za elektroprivredu Vlade FNRJ je veoma kratko postojao. U skladu sa daljom decentralizacijom državne uprave nad privredom, 14. juna 1950. godine ukinut je Komitet za elektroprivredu Vlade FNRJ i svi poslovi operativnog rukovođenja preneti su u nadležnost narodnih republika. Od tada više nisu postojali savezni organi uptave za poslove elektroprivrede.
Период грађе фонда: FNRJ Дужина фонда: 1.35 Количина архивске грађе: 9 fascikli; 1 fascikla platnih spiskova; 13 knjiga Стање грађе: nekompletna Степен сређености фонда: arhivistički obrađen Обрађивач: Saša Ilić i Vesna Žikić Информативно средство: inventar Књиге евиденције: da Персоналије: da Индекси: da Микрофилмован: ne Дигитализован: ne
© Архив Југославије 2008 | designed & produced by MASSVision, powered by cMASS